Koen Fossey

Koen Fossey

Koen Fossey is nu ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat. Hij is illustrator en publiceerde eigen grafische boeken die in de prijzen vielen (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen; Boekenpauw). Zijn stijl evolueerde en hij werkt graag met verschillende grafische en muzikale kunstvormen, waaronder video. Het thema natuur en klimaat treedt daarin vaak op.

Zoals hij hieronder zelf uitlegt werd hij zo getroffen door het boekje dat Tine Hens begin 2022 publiceerde, dat hij er een animatie voor maakte. Je kunt het bekijken onder zijn motiveringstekst:

Welkom bij het World Wood Web is de titel van een korte animatie die ik maakte, geïnspireerd door een boekje van Tine Hens: De wereld die we delen. Bomen communiceren met elkaar om het bos te behouden. Wetenschappers ontdekten een ondergronds schimmelnetwerk dat de bomen en planten binnen een ecosysteem verbindt. 

Wat de wetenschap onlangs  “ontdekte’” weten alle inheemse volkeren reeds sinds mensenheugenis: de natuurlijke wereld is bezield en intelligent. Alle leven is met elkaar verbonden, en samenwerking is noodzakelijk om te overleven.

Eenzaamheid is de ziekte van deze tijd. De verbinding herstellen met de natuurlijke wereld is het meest doeltreffende medicijn. Bossen en bomen hebben een heilzaam effect op ons lichaam en ons gemoed. Balancerend tussen hoop en wanhoop wil ik mij als ambassadeur met volle overgave aansluiten bij de dappere strijd die jongeren voeren.

Welkom, Koen Fossey!© Illustratie bovenaan deze pagina: natuurfoto IJsland: Willy Versmissen /  Double Exposure concept: Koen Fossey


Andere video’s van Koen Fossey: Good Folks, No planet B (“Our house is on fire”)

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .