Koen Nelissen 20160713151542

Koen Nelissen

Kunstenaar Koen Nelissen is ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat.

“Mijn motivatie om deel te nemen aan grootouders voor het klimaat is dat ik geloof dat Kunst de wereld niet kan redden maar wel een boodschap kan brengen om de wereld te verbeteren. Mijn werken in het Rivierenhof dragen daar zeker toe bij.”

Dat schreef Koen Nelissen net voor de coronacrisis. De werken waarnaar hij verwijst zijn nog tot het einde van 2020 te zien in de openluchtexpositie van Rivierenhof (Deurne). De verbindende thema’s die hij koos, staan door de coronacrisis in een niet-bedoeld licht, maar ze zijn nog even toepasselijk: Respect, Recycle, Reinvent, Reintegrate en Reconnect. Het zijn woorden die spelen met de Re- van Re’vierenhof, maar ook waarden die nuttig zullen zijn in de dagende maatschappij.

Koen Nelissen is niet alleen beeldend kunstenaar. “De viool is een heel belangrijk gegeven in mijn leven. Veertig jaar geleden speelde ik viool in het orkest van Francis Bay en het Symfonisch Orkest van de BRT. Maar na een conflict met mijn leraar, legde ik mijn instrument aan de kant.” Recent kwam echter zijn passie opnieuw boven drijven. “Ik wou weer viool spelen en kocht in de kringloopwinkel een viool voor twintig euro”.

Welkom, Koen Nelissen.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .

3 × een =