LeenLaenens_169-280x180 AA

Leen Laenens

Leen Laenens, sinds 2013 voorzitter van Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren en zelf ook oma, bood aan om ambassadeur te worden voor de Grootouders voor het Klimaat. Bij GvK waren we vanzelfsprekend heel blij met dit aanbod. Onze nieuwe ambassadeur blijkt net als de Grootouders bijzonder enthousiast over het engagement van onze jongeren. Zo lezen we in haar statement.

 “Jongeren moeten nieuwe oplossingen bedenken voor oude problemen zoals klimaatverandering en sociale onrechtvaardigheid. Dit is de krachtige boodschap van Kumi Naidoo  “ want de oplossingen van mijn generatie zijn mislukt De feiten vertellen ons dat we moeten veranderen maar er wordt te weinig aan gedaan”.

Jongeren inspireren me, hoed af voor Youth4Climate. Hun rake slogan System change, no climate change is  dé slogan van de beweging die over generaties en alle grenzen heen mensen kan verbinden. Kijk maar naar Grootouders voor het klimaat. Hun manifest onderschrijf ik dan ook graag, niet alleen als trotse grootouder maar ook als voorzitter van Velt. Het ademt de geest van Velt, waar we met meer dan 18000 leden dagelijks aantonen dat het anders kan.   Toekomstbestendig voedsel zal agro ecologisch zijn of niet zijn.

Samen vormen we een wereldwijd netwerk van (klimaat)activisten. Dit zal  in verbondenheid verder groeien zoals het mycelium van de bomen, in stilte en vaak onzichtbaar maar dan plots uitbrekend in beloftevolle kracht. Jonge changemakers en hun revolutionaire sociaal ecologische strijd voor een planeet waarin alle leven telt steun ik als grootouder met hart en ziel.”

Leen Laenens Voorzitter Velt

Leen Laenens werd in 2013 de eerste vrouwelijke voorzitter van Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. Velt is al bijna 40 jaar de toeverlaat voor al wie zonder pesticiden aan de slag wil in de tuin of keuken, voor wie zelf voedsel wil produceren met respect voor de natuur en de seizoenen. Velt ijvert voor biodiversiteit en een energie- en grondstoffenzuinig productie- en consumptiegedrag door individuen, bedrijven en overheden.  https://www.velt.be       

Velt, Samen eco-actief

NB Kumi Naidoo is Zuidafrikaans mensenrechtenactivist en huidig secretaris-generaal van Amnesty International. Voordien was hij executive director van Greenpeace International. In 2010 publiceerde hij Boiling Point – Can citizen action save the world?

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .