LucCortebeeck_169

Luc Cortebeeck

Ook na Ciara blijft het stormen bij Grootouders voor het Klimaat. Deze week verwelkomen we immers niemand minder dan Luc Cortebeeck als nieuwe ambassadeur. Wie Luc Cortebeeck zegt, denkt ACV. In 1987 nationaal secretaris en van 1 september 1999 tot einde 2011 nationaal voorzitter van het Algemeen Christelijk Vakverbond. Nadien zet Luc zijn internationale mandaten voort. Zo wordt hij in 2017 voorzitter van de Raad van bestuur van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Hieronder zijn drijfveren om ambassadeur te worden en ze hebben veel met waardig werk en jobcreatie te maken. Welkom Luc !

“In de ‘Global Commission on the Future of Work’ van de Internationale Arbeidsorganisatie (International Labour Organization IAO/ILO)(Verenigde Naties) beschreven we de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst. Het zijn er zeven: De globalisering en deglobalisering, ongelijkheid, demografie en migratie, digitalisering, kwaliteit van werk in nieuwe werkvormen, nieuwe businessmodellen. Maar de zwaarste uitdaging is volgens de Wereldcommissie de klimaattransitie, die overigens verbonden is met de zes andere. Indien we niet meer zouden doen dan nu, zullen we tegen 2030 80 miljoen jobs verliezen omwille van de ‘heatstress’, terwijl een gedegen aanpak van het klimaat ons arbeidsplaatsen zou doen winnen en ons in staat zou stellen om miljoenen mensen een waardig werk, een waardig inkomen en een waardige sociale zekerheid te geven. Een betere wereld is mogelijk. Dat menen wij samen met alle ‘Grootouders voor het Klimaat’. “

Luc Cortebeeck

  • Voorzitter Werknemersgroep IAO, Genève 2011-2017
  • Voorzitter raad van bestuur IAO, Genève 2017-2018
  • Ex-officio lid ‘Global Commission Future of Work ILO’ 2017-2019
  • Lid Raad van Bestuur IAO
  • Erevoorzitter ACV

Luc Cortebeeck en het ACV steunen de Europese burgerpetitie over een kerosinetaks in de Europese luchtvaart. U steunt deze petitie toch ook?

Info en de petitiepagina vindt u via deze link en op de ACV-website.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .