Magda-De-Meyer-kleur-3-geschaald-280x180 AA

Magda De Meyer

Als oma van bijna drie kleinkinderen ben ik zeer bezorgd om de gevolgen van de klimaatwijziging en de luchtvervuiling. De globale opwarming van de aarde vormt een rechtstreekse bedreiging voor hun leefomgeving en gezondheid. Uiteindelijk zal iedereen een prijs moeten betalen voor het feit dat we gretig en respectloos gegraaid hebben zonder vooruit te kijken.

Ik hoop en wil voor mijn kleinkinderen een leefbare en gezonde wereld, waarin ze gelukkig kunnen zijn. Maar hoop alleen is niet genoeg. Het zijn WIJ die dat voor hen mogelijk moeten maken door voor vergroening en verkoeling te zorgen en zo een duurzame samenleving te creëren die onze planeet respecteert. Daartoe moeten burgers, bedrijven en overheden de handen in elkaar slaan en out of the box gaan denken. Als we het allemaal willen, kunnen we iets groots doen en onze naam zetten onder de mooiste nalatenschap die er is: Moeder Aarde.

Ik schaar me hierbij volledig achter een van de levenswijsheden van de Indianen: “Neem van de Aarde wat je nodig hebt, en niets meer dan dat”.

Magda De Meyer, voorzitter Vrouwenraad en ambassadeur Grootouders voor het Klimaat

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .