Human-Chain

Mensenketting voor het Klimaat – nu zondag!

De Grootouders “omarmen” samen met de Klimaatbeweging het parlement.


We verzamelen zondag 8 dec. 13u aan de voorzijde van Brussel Centraal Station (Europaplein). Vanaf 13u30 gaan we naar de Kunstberg. Boven slaan de grootouders linksaf, voorbij BOZAR terug naar beneden. Ze vormen een mensenketting vanaf de hoek van de Koloniënstraat en de Jonkerstraat. Zie geel bolletje op de kaart. De andere groepen gaan naar hun ‘checkpoint’ (zie kaartje). Iedere groep heeft zijn kleur en vlaggetjes in die kleur. Voor de Grootouders zijn dat GELE vlaggetjes. We brengen ook onze grote lettertekst mee. Grootouders die minder goed te been zijn, kunnen rechtstreeks naar ons plekje in de Koloniënstraat stappen.

Ter plekke organiseren wij samen met KLIMAATZAAK een SPEAKERS’ CORNER. Enkele ambassadeurs geven daar een statement, maar ook alle aanwezigen krijgen de kans om – kort – een (respectvol) statement te doen.

Waarom een MENSENKETTING?

De uitstoot van broeikasgassen heeft vorig jaar een nieuw record bereikt. Dit wordt rampzalig voor onze kleinkinderen vooral omdat blijkt dat de opwarming steeds sneller gaat. De plannen die landen hebben ingediend om het Akkoord van Parijs uit te voeren zijn dus onvoldoende om de opwarming onder de twee graden, laat staan onder 1,5°C te houden. Op dit ogenblik vindt daarover een Klimaattop plaats in Madrid, die de ambitie moet aanscherpen. We moeten naar een wereldwijde New Deal om de klimaatverstoring tegen te gaan. 

Praktisch voor zondag

  • Zoeken we muzikanten, zangers of koren om de boel mee te animeren!
  • Zoeken we 29 mensen die een letter willen dragen van onze lettertekst “alleen mensen kunnen het tij keren”. Zin om te helpen? Afspraak om 12.30u kruispunt Kanselarijstraat/Koloniënstraat.
  • Zoeken we ook nog een aantal stewards om de actie in goede banen te leiden. Zin om je te engageren? Contacteer info@grootoudersvoorhetklimaat.be
  • Om 15u sluiten we de ketting. Ze blijft een kwartier gesloten en de sluiting wordt aangeduid door fietsers die rondfietsen met fluitjes. Op het “eindmoment” houden we samen een Mexican wave.
  • De actie is familievriendelijk, dus breng gerust je (klein)kinderen mee.
  • Er is toelating van de politie. De neutrale zone betreden we niet.
  • Doe zoals deze Klimaatoma en zet de namen van je kleinkinderen op je hesje.
  • Deel, deel, deel, hoe meer volk, hoe meer overtuiging!

Meer weten? Bekijk UnitedforClimate van Climate Express.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .