klimaat-en-sociale-rechtvaardigheid_169

Klimaat en sociale rechtvaardigheid (Sacha Dierckx e.a.)

Dit nieuwe boek van denktank Minerva vormt een grote inspiratiebron voor ‘Climate Inclusion Project’: het biedt in vele domeinen oplossingen voor een eerlijke klimaattransitie. 

In het boek, samengesteld door Sacha Dierckx van Denktank Minerva, stellen 24 experten de relatie tussen klimaat en sociale rechtvaardigheid op scherp. Ze stofferen een maatschappelijk debat voorbij valse tegenstellingen, en reiken gefundeerde voorstellen aan voor sociaal rechtvaardige ecologische maatregelen. 

Op 15 oktober was er in Brussel een lunchlezing en discussie onder de noemer ‘een sociaal ecologisch pact voor een economische transformatie’ .

Op 10 november worden project en boek voorgesteld op Ecopolis.
Het boek is te koop via uitgeverij Gompel&Svacina. Wie lid is of wordt van Arbeid en Milieu kan het boek gratis ontvangen.

Alles over het Climate Inclusion Project vindt u op Climate Inclusion Project. Hier alvast in het kort het opzet:

“Hoe ziet een eerlijk  klimaatbeleid er uit en hoe kunnen we dit in de praktijk bekomen? Samen met heel wat partners uit het middenveld bundelen we de komende maanden onze krachten en tonen we aan dat klimaatmaatregelen niet noodzakelijk voor sociale achteruitgang zorgen. Sterker nog: een eerlijk klimaatbeleid zorgt er mee voor dat sociale ongelijkheid kan worden weggewerkt. 

Eén van de noodzakelijke randvoorwaarden om zo’n beleid te realiseren is een draagvlak bij alle lagen van de bevolking. Helaas stellen we vast dat bij velen vaak nog de perceptie leeft dat klimaatmaatregelen per definitie een negatief effect hebben op onze welvaart en ons welzijn. Met dit project willen we aantonen dat het anders kan en moet. 
Samen met Transitienetwerk Middenveld, Greenpeace en de Klimaatcoalitie als kernpartners lanceren we het ‘Climate Inclusion Project’.  “

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .