DSC04071 A'pen8 A

Open brief aan Antwerps stadsbestuur

In de aanloop naar de Global strike van 29 november trokken Youth for Climate, Students for Climate en de Grootouders voor het Klimaat op zaterdag 23 november opnieuw met een open brief van Antwerpen-Centraal naar het tijdelijke stadhuis in de Hofstraat. Daarmee willen de actievoerders het stadsbestuur nogmaals vragen om werk te maken van een ernstig klimaatbeleid. Ze eisen dat alle investeringen in fossiele brandstoffen worden beëindigd, en vragen dat de klimaatnoodtoestand wordt uitgeroepen in Antwerpen. Ook willen ze een mobiliteitsbeleid dat er eindelijk voor zorgt dat de uitstoot van CO2 snel daalt en een haven die snel overstapt op alternatieven voor fossiele energie.

Ook bij de vorige Global Climate Strike in september overhandigden de jongeren een brief aan het Antwerps stadsbestuur, maar daar kregen ze sindsdien geen reactie meer op. “Daarom hebben we beslist om onze actie voort te zetten en onze brief nogmaals naar de Hofstraat te brengen”, zegt Siemen Van Looy van Youth for Climate. “Deze keer steken we hem rechtstreeks bij hen in de brievenbus.”

Al voor de zesde dag op rij stapten de jongeren gisteren trouwens al met hun open brief naar de Hofstraat. Elke dag kwamen daar stelselmatig mensen bij. Gisteren gingen ook de Grootouders voor het Klimaat mee. “Als oudere vind ik dat we onze jonge mensen moeten beschermen en koesteren. Ik vind het fantastisch dat onze jongeren zo’n initiatief nemen, maar er wordt veel op hun kop gezeten.”

Dit initiatief is meteen ook een aanloopactie naar de wereldwijde staking voor het klimaat van 29 november. De jongeren nodigen iedereen met aandrang uit om massaal aanwezig te zijn op de Global Strike! Die dag zullen ze trouwens een nieuwe brief aan het stadsbestuur overhandigen.

Ambassadeur Reinhilde Decleir tekende present!

Lees ook het bericht in Het Laatste Nieuws.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .