Parents for Future Global lanceert wereldwijde klimaatpetitie

That’s the question!

Vanmorgen lanceerden de Climate Parents for Future Global, de Klimaatouders voor Toekomst Wereldwijd, een petitie die beleidsmakers over de hele wereld oproept om dringend werk te maken van een veilige toekomst voor henzelf en hun kinderen. ‘Ouders’ interpreteren ze ruim: als ouders, grootouders, ooms, tantes, opvoeders en ieder die begaan is met de toekomst van kinderen. Met We #ActNowForFuture scharen ze zich pal achter hun kinderen en achter de waarschuwingen van klimaatwetenschappers. Meer dan 40 organisaties uit 19 landen ondertekenden al deze Internationale Brief. Vandaag gaat hij wereldwijd.

Lees de Global Letter from Parents Demanding Action en onderteken hem vandaag nog!

In het Nederlands luidt de tekst van de brief als volgt:

Ouders en Grootouders voor een Veilige, Rechtvaardige en Schone Toekomst 

Op 15 maart 2019 betoogden 1.6 miljoen scholieren en studenten uit 125 landen in meer dan 2000 steden om dringende en effectieve maatregelen tegen de klimaatcrisis te eisen.

Wat onze kinderen ons vertellen is wat wetenschappers al vele jaren vertellen. Er valt geen tijd te verliezen! Klimaatverandering is al lang geen vage dreiging meer. Het is een existentiële crisis waarvan we de impact voelen in de extreme droogte in Honduras, de verwoestende bosbranden in Californië, de verblekende koralen in Australië en de recente tragische overstromingen in Mozambique.  

Wij, ouders, grootouders en ieder die begaan is met de volgende generatie, wij komen op met en voor onze kinderen. Wij komen op voor dringende en ambitieuze acties en beleidsmaatregelen die de klimaatopwarming beneden de 1.5°C houden.

Onze kinderen hebben dapper geijverd voor meer bewustwording en ze hebben de publieke opinie wereldwijd tot ongeziene hoogte gemobiliseerd. Zij hebben ons hoop gegeven. Nu is het aan ons om in actie te schieten. Of we dat nu willen of niet, samen zijn wij de laatste generaties die de uitdaging kunnen aangaan om ons klimaat te stabiliseren en om catastrofale klimaatverandering te voorkomen.  

De klimaatverandering gaat niet voorbij als wij de andere kant uitkijken of ze domweg ‘ontkennen. Het klimaat stabiliseert alleen als wij de 1.5°C doelstelling steunen tot in het stemhokje. We kunnen de klimaatcatastrofe afwenden als we elkaar opvoeden, inspireren en helpen om actie te ondernemen.

Ouders! Je vindt ons overal in de samenleving: als leraars in klassen, als landbouwers op het veld, als arbeiders in fabrieken, als zorgverstrekkers in ziekenhuizen, als CEO’s in vergaderzalen, als beleidsmakers in bestuursorganen… Wij hebben de macht om mee te werken aan deze veilige, rechtvaardige en schone toekomst voor onze kinderen.

De inperking van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering moet de grootste verwezenlijking worden van deze eeuw. Samen zijn we daar klaar voor.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .