85fd17f0-44b0-11e9-abcc-02b7b76bf47f PDG

Paul De Grauwe

“Het Vlaamse antiklimaatbeleid heeft een naam gekregen: ‘ecorealisme’. Zoals in ‘1984’ waar het Ministerie van Oorlog Ministerie van Vrede wordt.” Daarmee gaf Paul De Grauwe de Vlaamse regering een ferme veeg uit de pan in zijn column Klimaatontkenners in de Vlaamse regering in De Morgen van 12 november jl.

We waren bij de Grootouders dermate onder de indruk van deze boude woorden dat we Prof. Dr. De Grauwe meteen vroegen om mee ambassadeur te zijn voor de Grootouders voor het Klimaat. Wij zijn uiteraard zeer verheugd dat hij zonder aarzelen toestemde.

“Ik heb vier kleinkinderen en ben daar heel fier over. Maar ik ben ook bezorgd om hun toekomst. Volstaat het om hen te vertellen dat in plaats van te betogen ze beter op de schoolbanken blijven om  flink te studeren? 

Dan zullen ze de wetenschappelijke en technische kennis opdoen die oplossingen zullen aanreiken om de opwarming van de aarde te stoppen. Dat is wat cynische politici die op zoek zijn naar excuses om niets te doen, vandaag vertellen.

Voor mij mogen mijn kleinkinderen blijven betogen. Zo maken ze de oude generatie, waartoe ik behoor, duidelijk dat die verantwoordelijk is voor de klimaatcatastrofes die hen zullen treffen. En zetten ze druk op de politici om nu tot de actie over te gaan.”

Lees ook de motivatie van onze andere ambassadeurs

Al op 22 januari 2019 nam Paul De Grauwe het overigens op voor de klimaatspijbelaars, onder wie zijn kleindochter. GvK vond het opiniestuk in De Morgen terug.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .