Marc-van-Pelt_169

Penningmeester Marc Van Pelt is overleden

Marc Van Pelt is overleden. Als penningmeester van de Grootouders voor het Klimaat werkte hij nauwgezet vooral achter de schermen. Ik ken Marc al van voor de oprichting van de Grootouders. Mij komt onmiddellijk het beeld op van de animator van een heuse modeshow. Geen gewone natuurlijk. De gelegenheidsmannequins showden natuurvriendelijke kleren. Marc en zijn echtgenote Lieve Stallaert hebben in een statig herenhuis in de schaduw van het Antwerps Museum van Schone kunsten een winkel van zo’n kleren en milieuvriendelijk speelgoed. Eerder hadden ze al een natuurvoedingswinkel. Marc verzorgde telkens de boekhouding. Dat deed hij ook met toewijding voor onze jonge vereniging. Daarvoor zijn we hem erg dankbaar.
In dat ruime herenhuis worden ook cursussen creativiteit gegeven. En elke dinsdagavond kunnen de leden van het Voedselteam Antwerpen Zuid er hun bestelling ophalen. Een mooi staaltje van gastvrijheid.
Van op afstand heb ik Marc altijd bewonderd omwille van zijn inzet voor de Afrikaanse (erkende) vluchtelinge Habiba Diallo. Op allerlei ook praktische manieren stond hij haar bij. Voor haar kinderen was hij een echte opa.
Liefdevol omringd door vrouw en kinderen is hij op 27 december 2019 tevreden heen gegaan. Op de dag dat mijn vrouw en ik hem wilden bezoeken.
De Grootouders voor het Klimaat bieden echtgenote Lieve Stallaert en kinderen Judith, Jacob en Charon onze innige deelneming aan in hun verdriet. We hopen dat ze troost vinden in vele goede herinneringen aan deze originele en liefdevolle man.
Terecht hebben ze een mooie uitspraak van Kahlil Gibran op het overlijdensbericht gezet:
Wanneer je verdrietig bent,
kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk.

De afscheidsdienst is zat 4 jan 2020 15 u crematorium Jules Moretuslei 2 Antwerpen – Wilrijk.

Hugo Van Dienderen co-voorzitter van de Grootouders voor het Klimaat

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .