PHH-PORTRETFOTO-C-KOEN-BROOS-AA-280x180 AA

Peter Holvoet-Hanssen

Peter Holvoet-Hanssen is auteur/dichter-troubadour en Antwerps stadsdichter 2010-12; samen met jeugdauteur Noëlla Elpers vormt hij al meer dan 25 jaar ‘Het Kapersnest’ om de liefde voor literatuur bij kinderen en jongeren met bravoure aan te wakkeren (http://wereld.paukeslag.be ). Hij kreeg diverse poëzie- en cultuurprijzen. In december ontvangt hij de Louis Paul Boonprijs 2019 voor zijn poëzietestament Blauwboek. Gedichten voor de grote reuzin. Ander bekend werk:  Spinalonga, Navagio, De reis naar Inframundo, Miavoye, en Gedichten voor de kleine reus. De bundel Wolkenjagers verschijnt in oktober 2020.

Peter Holvoet-Hanssen laat de Grootouders weten:

“ik doe graag mee

Het is nu erop en eronder, we weten het, maar toch volhardt de mensheid in het bevuilen van het eigen nest. We hebben er een zootje van gemaakt, erger, we vergassen onszelf. Moeder Aarde moet ons als een virus ervaren. Het is goed in ’t eigen hart te kijken, zo luidt het oude vers, en in kleine kring reeds het nodige te doen. Maar dit gaat niet volstaan. Een denksprong is nodig. Te veel praten wij nog OVER de stad enz., OVER het milieu – neen, wij zijn DEEL van het milieu. De Amerikaanse biologe Lynn Margulis zei ‘het milieu is onze huid’ en pas als we dààr van doordrongen zijn kunnen wij volgens mij misschien de neerwaartse spiraal doorbreken.

Intussen verhitten ook de tegenpolen: Oost vs. West, Vlamingen vs. Walen, … Dat is meer dan een gemakkelijkheidsoplossing: dit is olie op het vuur en een schending van de complexe werkelijkheid. Voorts, of je het nu wilt of niet of anders ervaart terwijl de autoverkoop ondanks alles nog stijgt ook: de mensheid is één organisme. Laten we niet vastroesten in denkpatronen, de handen uit de mouwen én de hand reiken. Broeder en zusters, samen erop of eronder – enteren!”

Peter Holvoet-Hanssen, Het Kapersnest


Goede wind in alle zeilen vanwege www.facebook.com/pmeterholvoethanssen


Foto: Koen Broos

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .