ECT verdrag

Petitie – #NoECT

Stop het Energy Charter Treaty

Het is bijna niet te geloven: Europa’s grootste uitstoter van CO2 dient een schadeclaim in tegen Nederland  … omdat dat land het klimaat beschermt.

De Duitse mega elektriciteitsproducent RWE, die zijn elektriciteit vooral uit bruin- en steenkool opwekt, baseert zich op het weinig bekende Energiehandvestverdrag  (Energy Charter Treaty) om Nederland voor het gerecht te dagen en van de Nederlandse staat maar liefst 1,4 miljard euro schadevergoeding te eisen omdat het land het milieu beschermt met een klimaatplan dat steenkool uitfaseert.

Ondergetekenden sluiten zich daarom aan bij een koor van meer dan 30 ngo’s en milieuverenigingen die eisen dat alle Europese leiders, Europese instellingen en lidstaten zich niet alleen terugtrekken uit het ECT, maar ook de uitbreiding van het verdrag naar andere landen en naar niet-fossiele brandstoffen stoppen. Frankrijk en Spanje hebben zich al bereid verklaard om zich uit het ECT terug te trekken.

Bedrijven gebruiken energie- en handelsovereenkomsten al veel te lang om klimaatmaatregelen tegen te werken. Dat moet nu stoppen!

Sluit u aan bij het koor van stemmen dat #NoECT zegt en een einde eist aan het ECT Energiehandvestverdrag en de uitbreiding ervan.

TEKEN DE PETITIE

Solidaire groetenDeze petitie wordt ondersteund door een coalitie van meer dan 20 organisaties, gecoördineerd door CAN Europe. Wie extra info wenst of wie liever tekent via Avaaz, kan hier terecht. Dubbel tekenen heeft echter geen zin. Je krijgt dan een melding dat je al getekend hebt.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .