De voorbije hittegolf veroorzaakte 700 voortijdige overlijdens. De boeren lijden schade en roepen de hulp in van het rampenfonds. De orkanen worden heviger en komen dichter bij. Nooit gezien bosbranden in Siberië, Alaska, Australië, Californië en het Amazonewoud. Het klimaat is verstoord. De Klimaatjongeren hebben angst voor naderend klimaatonheil. Door te spijbelen willen ze de overheid en de samenleving wakker schudden. En dat doen ze wereldwijd.

  • Wat zeggen de Klimaatwetenschappers?
  • Kunnen we die klimaatverstoring beperken?
  • Zijn er burgers, bedrijven en overheden die aan een oplossing werken? Welke en hoe?
  • Kunnen we zelf iets doen?

Deze vragen behandelen sprekers van Grootouders voor het Klimaat graag in je vereniging, bij je thuis met vrienden of geburen… Zelf zijn het geen klimaatwetenschappers, maar ze hebben hun rapporten bestudeerd. Na een powerpointpresentatie kunnen de aanwezigen reageren.

Concreet. De organisator zorgt voor een scherm, een projector of beamer met verbindingskabel, een laptop, eventueel microfoon. De spreker brengt een usb-stick mee met zijn/haar presentatie. Voor de start graag iemand die op de hoogte is van de apparaten. De duur van het geheel en de aandachtspunten zijn af te spreken. Er zijn alleen reiskosten, meestal een seniorenticket van 6,80 €. Indien mogelijk, is een gift voor onze vereniging welkom.

Voorlopig is de werkgroep “presentaties” zichzelf aan het reorganiseren.  In afwachting van de nieuwe structuur kan u uw aanvraag mailen naar  lieve_van_damme@hotmail.com

 

 

In groep van gedachten wisselen over klimaat

Zie bijvoorbeeld de lezing in Waregem