videoportret Wim Aerts

Portret: Wim Aerts

Wim is als ingenieur een aanwinst voor de GvK-afdeling Limburg. Vanuit de St-Truidense Klimaatkoepel naar Grootouders voor het Klimaat: een vanzelfsprekende stap. Koen Fossey vroeg naar zijn motivatie en maakte dit videoportret.

Ik ben hoopvol en wil vooral een positieve visie uitdragen.

Ik ben 72 jaar en vader van 2 zonen en opa van 2 kleinkinderen.

Ik ben burgerlijk ingenieur en heb mijn hele carrière in de industrie gewerkt. Nu ik met pensioen ben hou ik me bezig met zeilen, schilderen en lezen. Naast werken over technologie en economie, ben ik geboeid door het werk van filosofen.

Ik ben lid geworden van GvK omdat ik vind dat in een democratie elke burger de verant- woordelijkheid heeft om deel te nemen aan het publiek debat over de toekomst van onze samenleving. De klimaatverandering dwingt ons om te zoeken naar een nieuwe economie, een nieuwe technologie en nieuwe manieren van samenleven. Het doel moet zijn om meer welzijn te creëren voor meer mensen op een manier die de grenzen van onze planeet respecteert en de solidariteit tussen alle mensen bevordert.

Als grootouder wil ik aan onze kleinkinderen de boodschap meegeven hoe enorm boei- end het is om met de wetenschap aan de slag te gaan om de problemen van deze tijd aan te pakken. We moeten hierbij wel leren welke impact onze economische en technologische keuzes hebben op lange termijn en op de hele wereld. We hebben dat tot nog toe veel te weinig gedaan. Samen moeten we zoeken naar oplossingen, zonder te polariseren, met respect voor de inbreng van iedereen.

Ik zie ook hoe er in de industrie reeds heel wat gebeurt dat in de goede richting gaat, maar ik besef ook dat er nog véél meer moet veranderen. We moeten ook kritisch blijven, en er over waken dat we één probleem niet oplossen door een ander probleem te creëren.

Maar ik ben hoopvol en wil vooral een positieve visie uitdragen.

Wim


Illustratie en video © GvK & Koen Fossey

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .