EU handtekeningenactie

Record aantal handtekeningen voor EU bosbeschermingswet

De petitie onder EU-burgers voor een EU bosbeschermingswet haalde een record aantal handtekeningen. Die werden op 13 december 2020 overhandigd.

De #Together4Forests campagne over het EU-voorstel tegen ontbossing haalde maar liefst 1.193.652 handtekeningen, een absoluut record in de EU-geschiedenis! We realiseerden de grootste handtekeningenscore ooit voor een milieukwestie en de tevens de tweede beste score ooit! Dit fantastische resultaat opent de weg voor een sterke EU-wet om ontbossing wereldwijd tegen te gaan. Lees hier meer over de actie. Dank aan alle Grootouders die de petitie mee ondertekenden! 

De handtekeningen werden gisteren per online ceremonie overhandigd aan EU Vice-voorzitter Frans Timmermans, tevens vice-voorzitter voor de Europese Green Deal en aan EU-commissaris Virginijus Sinkevičius, bevoegd voor milieu, oceanen en visserij.

Op het moment van de overhandiging was de grond rond het Berlaymontgebouw versierd met 1.193 lantaarns, één voor elke 1.000 mensen die de campagne steunden. Bekijk hier het filmpje van de overhandiging.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .