Ride The Tide Aankomst

Ride The Tide in Antwerpen feestelijk op tromgeroffel onthaald

Zondag 8 oktober hadden de Grootouders voor het klimaat de eer om mee de aankomst te vieren van Ride The Tide.

Ride The Tide is een actie van Climate Express. Voor de derde keer fietsten een 50 tot 80 fietsers langs de toekomstige vloedlijn van de Noordzee. Met de toekomstige vloedlijn wordt de vloedlijn bedoeld die zou optreden indien de opwarming van de aarde de 2°C bereikt. De fietsers vertrokken op 5 oktober in Poperinge en bereikten op 8 oktober Antwerpen na passages in Brugge, Gent en Mechelen. Onderweg overnachtten ze op slaapmatjes in scoutslokalen en sportzalen. Moedig!

Bij deze moedige fietsers herkenden we ook een paar zeer enthousiaste Grootouders voor het klimaat.

De fietsers werden feestelijk onthaald door Tataké! Taiko, die zich op deze veel te warme oktoberzondag in het zweet trommelden op hun Japanse trommels. De fietsers werden op een verzorgde picknick verwelkomd door Franscesca Van Thielen die zeer wel bespraakt getuigde over de stand van zaken van de Klimaatzaak (en tussendoor ook de Grootouders voor het Klimaat begroette). Wat een kleine, fijne Grande Dame voor het klimaat!

Het aankomstevenement was piekfijn georganiseerd door Climate Express. Helaas waren er weinig bezoekers in Park Spoor Noord, wellicht omdat de horeca in tegenstelling tot het weer al in herfstmodus was en dus gesloten. Ook de pers gaf spijtig genoeg niet thuis. Waar het wel op koppen lopen was, was op het evenement Ecodroom in het Rivierenhof waar de talrijke bezoekers zich konden laten inspireren hoe ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Het was aangenaam, maar druk, kuieren langs marktkramen, workshops, proeverijen met verrassende hapjes en infostandjes. Tussendoor konden de bezoekers genieten van een lokaal drankje of gezond hapje in de verschillende kramen die zich richten op gezonde , biologische en lokale voeding.

Een laagdrempelig feel good evenement met een positieve boodschap!

Auteur: Ria Gielis

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .