Rode Rebellen Extinction Rebellion

Rode Rebellen tegen Ecocide

Benieuwd naar de Rode Rebellen van Extinction Rebellion en de aangrijpende die-in op het Luxemburgplein in Brussel tijdens de Ecocidemars van 19 juni? Grootouders vielen er dit keer helaas niet te spotten bij ‘ons’ Cockerill-standbeeld. Volgende keer beter!

Bekijk zeker het filmpje dat Johanna van Ecocide vzw ons bezorgde.

De muziek… is van haar broer Zeger. Knap!


Vroeg je je ook af hoe we ecocide door vervuilende industrieën kunnen tegengaan?

Geef ze zeker geen eeuwigdurende vergunning! Zo luidt het wijze advies van de experten van BBL. Eeuwigdurende vergunningen geven is vragen om eeuwigdurende problemen.

Een voorbeeld: Total vroeg een eeuwigdurende vergunning om ruwe aardolie tot kerosine en benzine te verwerken, maar negeerde straal de prangende stikstofproblematiek én de klimaatdoelstellingen. Zulke aanvragen mogen en kunnen niet goedgekeurd worden.

Wat dan wel? Veel beter is het om industrieën te verplichten om zowel een geloofwaardig klimaatplan in te dienen als om hun impact op gezondheid en milieu af te bouwen. In afwachting krijgen ze proefvergunningen voor één of twee jaar. Dat houdt hen wel bij de les!

“Voor de Vlaamse regering is het zaak om niet als een blinde fanfare te blijven doorspelen op een zinkende boot, maar de nieuwe realiteit onder ogen te zien en de steven te wenden, richting toekomst.”

Grote investeringen gebeuren tegenwoordig elders… omdat Vlaanderen vooralsnog onvoldoende hernieuwbare energie voorhanden heeft. We verspillen juist veel geld aan het in stand houden van fossiele waardeketens, zoals… Ineos ! Meer weten? Lees hier over de ijsberg waar we op afstevenen.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .