Scholieren studeren, grootouders manifesteren

De Klimaatspijbelaars zijn nu volop aan de studie. Daarom deden de Grootouders voor het Klimaat een extra inspanning gisteren, 20 juni. De verkiezingsuitslag beloofde immers weinig goeds voor het klimaatbeleid. De toekomst van onze kleinkinderen blijft dus gewoon heikel.

Om 13u kwamen de Grootouders bijeen op het pleintje achter het federale parlement, op het moment dat de nieuwe kamerleden, de verkozenen des volks,  daar aan hun eedaflegging begonnen. Hét moment om hen een krachtig signaal mee te geven. De grootouders daagden op met slogans en … niemand minder dan Greta Thunberg senior, die op haar eigen wijze een pakkende speech gaf. Ook Luc Van Krunkelsven van Wervel, gloednieuwe ambassadeur voor de Grootouders, sprak de aanwezigen met overgave toe. Anuna stond erbij en zag dat het goed was. Een groep jonge actievoerders van Extinction Rebellion deden energiek mee aan de actie. Ambiance verzekerd. Actie geslaagd!

Later op de dag kwamen in Brussel ook de Europese staats- en regeringsleiders samen voor een top, waarin onder meer een doorbraak verwacht werd in de Europese klimaatambities. De Grootouders tekenden dus ook present op het Schumanplein. “We moeten gewoon de vinger aan de pols blijven houden,” beloofde woordvoerder Koen Platevoet!

Bekijk onze uitgebreide fotoreportage. Klik op de foto bovenaan links om het album te openen. Als je er bij was, sta je er wellicht op. Je kan die foto downloaden of er een schermafbeelding van maken en naar je eigen netwerk verspreiden via sociale media of e-mail…

3 Antwoorden

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .