statiegeld

Statiegeld op drankverpakkingen nu – Teken de petitie!

TEKEN DE PETITIE VAN CANALIT/DEPOSITHON

VERSTUUR ZE PER EMAIL OF PER POST

Canalit / Deposithon kajakte deze zomer verscheidene waterlopen af in Brussel, Vlaanderen en Wallonië om zwerfvuil op te ruimen. Tegelijk met dat afvalvissen lanceerden ze (opnieuw) de eis om werk te maken van recyclage en circulair gebruik van drankverpakkingen. Statiegeld op drankverpakkingen is efficiënt, zo weten ze in de Scandinavische landen. Maar bij ons wordt er getreuzeld én zelfs vierkant tegengewerkt. Vlaanderen is de enige regio in heel Noord- en West-Europa die zweert bij Mooimakers en weigert om daarnaast structurele maatregelen zoals statiegeld in te voeren. Nochtans heeft een meerderheid van de Vlaamse gemeenten zich al achter de statiegeldalliantie geschaard. Brussel en Wallonië hebben het statiegeld in hun regeerakkoord opgenomen, maar de concrete aanpak laat op zich wachten.

Om onze regeringen een zetje te geven, wil Canalitup het statiegeld opnieuw op de parlementaire en dus op de politieke agenda’s plaatsen. Maar daarvoor zijn handtekeningen nodig. In Vlaanderen gaat het om 15.000  stuks!  Die handtekeningen moeten bovendien handgeschreven zijn. Inscannen en als bijlage per mail versturen is het beste. Per post sturen kan uiteraard ook.

Hoe doe je dat concreet?

Print het petitieformulier af, laat vrienden en kennissen tekenen, neem een foto of maak een scan en verstuur die naar info@canalitup.org . Je kan het origineel ook per post sturen naar Leopold II laan 23, 1080 Brussel met de vermelding “Deposithon”.

Doe dit meteen! Veel dank!

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .