3vrouwen_oproep_169

Steun de Green Recovery

Graag steunen de Grootouders voor het Klimaat onderstaande oproep van Avaaz over het Europese Coronaherstelplan. Wij berichtten eerder al over dit plan en over onderdelen ervan.

Beste vrienden,

Over enkele dagen zal Europa een gigantisch corona-herstelplan met een gedurfde groene visie op tafel leggen. Dit kan een baken van hoop worden voor de rest van de wereld — maar grote vervuilers en steenkoollanden proberen er een stokje voor te steken!

Dat laat Avaaz niet zomaar gebeuren. Daarom sluiten we ons aan bij een enorme groep invloedrijke politici, wetenschappers, academici, zakenlui en de burgermaatschappij die oproepen tot een ambitieus groen herstel voor Europa.

Deze drie vrouwen hebben de macht om dat herstel door te voeren: Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie; Christine Lagarde, de voorzitter van de Europese Centrale Bank; en Duits bondskanselier Angela Merkel.

Laten we hen aanmoedigen met 1 miljoen handtekeningen uit alle hoeken van de wereld en zorgen dat ze de strijd niet opgeven, lobbyisten het hoofd bieden en ons naar een groene toekomst leiden. Sluit je nu aan met één klik — volgende week vindt er een cruciale vergadering plaats en daar zullen belangrijke parlementsleden onze stemmen rechtstreeks overhandigen aan de Europese leiders en de media!

Voeg mijn naam toe
Aan Commissievoorzitter von der Leyen, bondskanselier Merkel, Christine Lagarde en alle Europese leiders:

U heeft de macht om Europa en de wereld uit deze duistere periode van de pandemie naar een mooie, groene toekomst te leiden.

U kunt van de Green Deal een Recovery Deal maken door jaarlijks honderden miljarden te investeren in de creatie van groene banen en schone, eerlijke economieën. We rekenen op u — stel een klimaatbank en klimaatbudget centraal en garandeer dat al het geld besteed wordt volgens het akkoord van Parijs. Het is tijd om afscheid te nemen van vervuilende fossiele brandstoffen, grote bedrijfswinsten te belasten en de schone-energierevolutie die we zo hard nodig hebben te ontketenen.

Samen zijn we sterk genoeg om weerstand te bieden en te herstellen van dit virus. We zijn gul genoeg om te garanderen dat niemand achterblijft. En we zijn wijs genoeg om te voorkomen dat dit herstel de klimaatcrisis zal verergeren.

Voeg mijn naam toe  

Met hoop voor de toekomst,
Luis, Alice, Pascal, Patricia, Bert en de rest van het Avaaz-team

MEER INFORMATIE

Veerkrachtige samenleving niet zonder slag of stoot, GvK website

Timmermans: ‘Groen herstelplan coronacrisis geen luxe, maar plicht’ (De Telegraaf)

Europees Covid-19-herstelplan moet groen en ambitieus zijn, zeggen EP-leden in debat met Frans Timmermans (Nieuws Europees Parlement)


In het Engels

Polluter bailouts and lobbying during Covid-19 pandemic (The Guardian)

Coronavirus recovery plan ‘must tackle climate change’ (BBC News)

‘Coronavirus profiteers’ condemned as polluters gain bailout billions (The Guardian)

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .