IMG_5737 antwerpsetram_169

Steun eerst het openbaar vervoer

In een gemeenschappelijke oproep vragen reizigersorganisatie TreinTramBus, Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en Interenvironnement Wallonië om eerst de trein, tram, bus en metro te ondersteunen en niet eerst de luchtvaartmaatschappijen. Luchtvaart wordt door een minderheid gebruikt en brengt vervuiling met zich mee. Het openbaar vervoer daarentegen speelt een essentiële rol voor iedereen, nu en in de toekomst.

Openbaar vervoermaatschappijen bieden essentiële diensten, zowel op sociaal, milieu als op economisch vlak, zeggen de organisaties. Het openbaar vervoer is niet enkel een oplossing voor de huidige kimaatcrisis, het is voor kwetsbare groepen vaak de enige manier om zich te verplaatsen en voor vele anderen de enige manier om te gaan werken of op school te geraken. Dit in tegenstelling tot de meeste vliegtuigverplaatsingen die vaak veel minder essentieel zijn.

Daarom vragen TreinTrambus, BBL, Greenpeace en IEW aan de beleidsmakers op federaal en regionaal niveau om enkel staatsteun te geven aan sectoren die een bijdrage leveren aan het realiseren van de Europese Green Deal en de Internationale klimaatdoelstellingen.

http://www.treintrambus.be/actueel/persberichten/2828-geen-staatssteun-voor-de-luchtvaart-zonder-voorwaarden.html

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .