leona en dansen

Toeteren en dansen voor een moedig beleid

Boeren, Burgers, Bijen, Bodem, Biodiversiteit, … zijn sleutels voor een leefbare toekomst. Samen uiteraard met de onvermijdelijke Ban op de ontginning en het gebruik van fossiele grondstoffen. Grondstoffen die in de grond horen en niet in de lucht, ons lijf en in het water.

Boeren en burgers, jongeren en ouderen, toeterden en dansten op 3 maart 2023 in Brussel. Ze deden dat om niet te verzinken in de wanhoop van de onmacht. De onmacht om hun en ieders toekomst veilig te stellen.

Transitie is dringend nodig, dat weet iedereen, ook de boeren.

Via regels en subsidies stuurt het beleid. De richting wordt gekozen en bepaald door het beleid. Daar ligt de verantwoordelijkheid!

Boeren en burgers konden vrijdag enkel toeteren en dansen. En het was koud in Brussel.

De Grootouders voor het klimaat komen zeker terug om de jongeren te steunen. Zo lang het nodig is!
Op 3 maart 2023 kwamen de Klimaatjongeren van Fridays for Future wereldwijd en dus ook in Brussel samen om te protesteren tegen het subsidiëren van de fossiele energie. In België gaat het zo maar eventjes om 13 miljard. Uiteraard moet die afbouw op een sociaal verantwoorde manier gebeuren. Daarom moeten vakbonden worden betrokken bij de afbouw.

“Ik ben heel verheugd dat de jongeren terug de straat op gaan en dat heel wat grootouders met hun witte hesjes naar het Muntplein zijn gekomen om hen te steunen. Speciale danku aan de Limburgse GvK die in plaats van te vergaderen naar Brussel kwamen, ” Hugo van Dienderen, co-voorzitter.

Ria Gielis
Foto GvK

Kunstenaar en ambassadeur Koen Fossey maakte een artistieke impressie van de actie op het Muntplein.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .