tram 7 in Antwerpen

Tram 7 als totem voor beter openbaar vervoer

Je zou kunnen verwachten dat er in deze eindejaarsperiode, behalve de strapatsen van de pandemie, niet veel gebeurt dat de gemoederen nog kan beroeren. Dat is dan zonder De Lijn gerekend. Die is erin geslaagd mensen over heel Vlaanderen te irriteren die opkomen voor een beter openbaar vervoer. Aanleiding zijn de regiovervoersplannen. Daar zitten wellicht goede dingen in (dat er in Gent plannen zijn om tram 7 opnieuw te laten rijden, bijvoorbeeld), maar in Antwerpen is juist tram 7 de katalysator voor openlijk protest. Want niet alleen is de (Antwerpse) lijn 7 bedreigd, de vervoersplannen wegen te licht om de klimaatafspraken te realiseren. Vlaanderen verdient beter.

Grootouders voor het Klimaat begrijpt die onvrede en steunt het protest. Een betrouwbaar en performant openbaar vervoer is essentieel om de klimaatcrisis te bedwingen en het recht op mobiliteit voor iedereen te vrijwaren. We hebben meer visie nodig en moed. En geld, dat ook. We volgen dus gespannen alle initiatieven in deze vitale sector.

Onze Antwerpse afdeling mobiliseert alvast met een petitie (je vindt ze op 11Mvoices), en enkele Bekende Antwerpenaars gingen voor hun camera zitten. We maakten er een clipje mee.


De petitie vind je via deze link.

Illustratie: © DT-GvK
Filmpje: © GvK

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .