Trees De Bruyne

Trees De Bruyne

Met Trees De Bruyne als nieuwe ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat verwelkomen we iemand met een boeiende ervaring in diverse domeinen van de samenleving. Ze werkte lang in de wereld van de ‘story telling’ voor tv-formats zoals De Bende Van Wim, ze was innovation manager in de media en de culturele sector, en tegenwoordig begeleidt ze deep-tech start-ups van VRT en coacht ze ondernemers via het Cultuurloket.

Covid-19 en de vrees dat het klimaatdebat compleet ondergesneeuwd raakt baarden haar zorgen. Dat leidde tot het project bARK.today, dat geïnspireerd is op het concept voedselbossen: kleine projecten die aan een biodiversere samenleving werken en iedereen aanzetten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ze schreef voor ons deze motivatie:

Mijn tv-carrière evolueerde naar educatie in een digitale wereld. “Digital would change the world”. Wist ik veel… Ik leerde woorden als Digital, Artificiële Intelligentie, algoritmes, Internet of Things, Virtual Reality. Wist ik veel…

Is het omdat Covid-19 je toch doet stilstaan bij de dingen? Omdat je ziet dat niet iedereen in je omgeving mee is met die digitale wereld en het ideale plaatje dat erin getoond wordt? Soit, pas enkele maanden geleden ontdekte ik, bijna per toeval, dat onze digitale koolstof-voetafdruk in 2019 al even groot is als die van de vliegtuigindustrie. Ik was in shock. Hoe meer ik erover las, hoe schuldiger ik mij voelde. Het was hoog tijd om er iets aan te doen.

Grootouders voor het Klimaat vind ik een prachtig initiatief en ik voel mij dan ook vereerd dat ik mee ambassadeur mag zijn. We krijgen onze planeet in bruikleen wanneer we geboren worden. We moeten, zoals het een goede huurder betaamt, alles in perfecte staat achterlaten. Als iedereen op die manier zou denken dan zouden we al een stap verder staan. Sustainable by design noem ik het zelf.
Let’s ‘Stop Talking and Start Walking‘.

Hartelijk welkom, Trees De Bruyne!

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .