Benjamin Van Bunderen+RunaKhanUitsn

Waarom is Benjamin Van Bunderen op Klimaattop?

Benjamin Van Bunderen Robberechts is op de Klimaattop in Sharm-el-Sheikh. Hij verloor zijn vriendin Rosa tijdens de overstromingen in Wallonië in 2021. Hij kon dit verhaal al vertellen aan Runa Khan uit Pakistan, een land dat ongelooflijk hard getroffen is door overstromingen. Runa heeft veel bewondering voor Ben die in zijn verlies de kracht vindt om zich te verzetten tegen de klimaatcrisis. “In die strijd hebben we meer jongeren zoals hij nodig,” zegt Runa Khan.
Met welke ideeën is Ben naar Sharm-el-Sheikh vertrokken?

Ik blijf erin geloven dat het belangrijk is voor jongeren die de mogelijkheid krijgen om hun stem ter plaatse te laten horen van dat luid en duidelijk te doen. We moeten de moed erin houden!
De afgelopen dagen en weken sprak ik met heel wat gedreven activisten die zelf niet aanwezig zullen kunnen zijn.
Twee van hen blijven me bij:
Rémy uit Congo vroeg me uitdrukkelijk om zijn stem te vertegenwoordigen en legde me uit hoe hij al jaren aan het vechten is tegen de ontbossing en ontginning van ertsen in het Congobekken. Ik zal met hem in contact blijven tijdens de top.
Amalie (Youth For Ecocide Law) uit Canada legde me uit hoe ze zelf bijna stierf in een ongeziene bosbrand en schreef me dit: “While you are at the conference, please remember to speak for all of us who cannot attend due to financial barriers. Be brave and be loud. Youth of the world want change, and we will not stop until the earth is safe from climate breakdown. We are the generations born into climate terror, but that makes us urgent and clear. It makes us creative, solution-oriented, and strong.”
Het zal nooit snel genoeg zijn, het zal nooit genoeg zijn tout court, maar toch blijf ik erin geloven.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .