WarreBorgmans_169

Warre Borgmans

Wie kent Warre Borgmans niet ? In zijn lange carrière in theater en op tv is hij als Vlaams acteur alom tegenwoordig. Name it : theatergroep De Tijd, de Blauwe Maandag Compagnie, de reeksen Kulderzipken, Stille Waters, Team Spirit, Zone Stad… Hij voegt er nu een titel bij : ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat ! En ja, Warres verontwaardiging over wat er in de jaren ’80 al gebeurde met het milieu merk je in de beklijvende theaterproductie Schone woorden klinken zo. In een nostalgische terugblik op zijn jeugd beschrijft Warre Borgmans hoe de monumentale bomen op de Liersesteenweg in Mortsel moesten wijken voor meer rijstroken voor de auto.

De motivatie van Warre Borgmans om ambassadeur te worden bij Grootouders voor het Klimaat leest als die van een onvervalste activist :

Mijn bezorgdheid over milieu en klimaat deel ik met mijn neef (ook acteur en tv-maker) Dimitri Leue die in zijn onemanshow over het milieu met zijn bakfiets doorheen Vlaanderen fietst om mensen bewust te maken dat iedereen een invloed heeft op het milieu. Zelf vind ik dat de Corona-crisis onze bezorgdheid en engagement t.o.v. het klimaat moet aanscherpen. Als dit geen oorverdovend alarm is, wanneer gaan we dan nog massaal in actie schieten ? Slimme overtuigende koppen bij mekaar, duurzaam nadenken, neuzen in dezelfde richting en keiharde actie ! En niet millimeter per millimeter maar met rasse rollercoaster-schreden !

Welkom Warre !


Warre schreef en las op 1 januari 2022 de omgekeerde nieuwjaarsbrief van de Grootouders

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .