Deze keer heb ik het niet over een boek, maar een podcast, zeg maar luisterverhaal. Zonder beeld, waardoor vooral de oortjes en oren van achtjarigen en ouder zullen gespitst worden, zeker omdat het heel leuk en levendig is gebracht. Soms zelfs een beetje ‘zotjes’, en dat hebben ze graag.
Op zoek naar een leuk opstapje voor een babbel met je kleinkinderen over… het klimaat?
Weervrouw Gill Peeters is aan het woord, het Geluidshuis heeft er grappige en verrassende geluidjes aan toegevoegd. En het duurt niet te lang, amper 16 minuten – de oortjes zullen nog niet verzadigd zijn..!
Gill maakt zich ernstig zorgen, net als wij. Maar soms vinden wij als opa of oma niet de juiste woorden (of het juiste moment, kan ook) om het eens in begrijpelijke taal over het klimaat te hebben. En wie weet komen er nadien vanzelf nog wat ‘waarom’-vraagjes, ook over jouw engagement binnen de Grootouders voor het Klimaat.
Te beluisteren op wetenschapje.be/podcast, scroll naar 2.2 ‘Zal België binnen een aantal jaar overstromen?’. Dit luisterverhaal werd gerealiseerd in het kader van Wetenschapje 8+, van het bekende productiehuis Het Geluidshuis.
Maak er samen een mooi moment van!
Noot van de redactie: Podcasts worden populair. Veel mensen vinden ze een fijne manier om een verhaal over te brengen. Deze website heeft helaas niet de middelen om aan de vele podcasts over het onderwerp klimaatcrisis aandacht te besteden, maar u mag ons altijd dingen signaleren. Bijvoorbeeld de podcasts van Brandstof.
Reactie toevoegen