hobokense polder affiche

Protesteer met Natuurpunt tegen hoogbouw Hobokense Polder – Save the date – 6 maart, 14u

Bouw mee aan een tekeningenmuur – Smeer je stem

GEEN HOOGBOUW IN NATUURGEBIED!

De Grootouders voor het Klimaat steunden Natuurpunt vorig jaar al met overtuiging. Geen hoogbouw in de Hobokense Polder! De campus van CMB op zich is niet het probleem, wel de locatie op een plek die voor 90 % omringd is door natuur en de Schelde. De haven is voor zo’n watergebonden bedrijf een logischer inplantingsplaats.
Bovendien blijken de regels van het beeldkwaliteitsplan van Blue Gate niet te gelden voor deze campus, zodat zij letterlijk op een enclave binnen de natuur veel hogere gebouwen kunnen zetten dan wat verder afgelegen van de Hobokense Polder toegelaten is. Begrijpe wie begrijpen kan.


Natuurpunt Hobokense Polder vzw ging op 10 december bij de provincie in beroep tegen de vergunning die het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Antwerpen in november verleende aan de maritieme campus MCA. Intussen kregen we bericht dat ons beroepsschrift ontvankelijk en volledig werd verklaard en is het wachten op de uitspraak van de provincie, waarschijnlijk eind april. Met onze protestactie nabij het hoofdkwartier van CMB brengen we deze miskleun opnieuw onder de aandacht!

EEN HAVENBEDRIJF HOORT THUIS IN DE HAVEN!

Beluister hier de oproep van Stefan.

Ons protest wordt kleurrijk en ludiek.

We maken een groene muur op de kaaien!

Breng tekeningen mee van natuurlijke elementen die in de Hobokense Polder voorkomen: bomen, bloemen, Galloways, een vos, vogels, … Graag een gekleurd blad gebruiken! We versieren er ter plekke dozen mee en maken een groene muur op de kaaien. We hebben natuurlijk ook een meterslang protestspandoek.

Smeer je stem: we zingen samen een protestlied.

Kom met je hele gezin, familie, buren, vrienden, … Hoe meer mensen, hoe krachtiger onze proteststem !!!

Meer weten? Lees hier het volledig dossier.


De juridische procedures hebben al een flinke duit gekost. En ook actie voeren brengt kosten met zich mee. Dankzij de financiële steun van vele sympathisanten en sponsors konden we tot hiertoe alle kosten betalen, waarvoor zeer hartelijk dank. Uw gift is tevens een grote morele steun, die ons aanmoedigt om de strijd te blijven verder zetten.

U kan ons nog steeds steunen door een storting op rekening BE81 5230 8065 0424 van Natuurpunt Hobokense Polder vzw met vermelding “Fonds tegen hoogbouw”. Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt zeer gewaardeerd.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .