Wim Vanseveren (© Norbert Maes)

Wim Vanseveren

Met Wim Vanseveren krijgen de Grootouders een ambassadeur met faam uit de wereld van cultuur en media. Zijn carrière begon in zijn thuisstad Tielt, als directeur van cultuurcentrum Gildhof. Daarna werd hij bij de BRT (nu VRT) producer van tv-programma’s voor de jeugd (Dag Sinterklaas, Buiten de zone…) en vervolgens netmanager van TV1 (nu VRT-1) dat hij opnieuw marktleider maakte met vernieuwende programma’s als De laatste show en Witse. Nog later werd hij mediadirecteur en algemeen directeur televisie. Tussendoor leidde Wim Vanseveren Toerisme Vlaanderen en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Hij is voorzitter van Theater Malpertuis en van de Vlaamse film- en tv-prijzen De Ensors en hij is adviseur bij menig cultureel project en organisatie. Met UitZichten is hij nog altijd actief als consulent.

We zijn blij dat Wim met zijn culturele bagage, warme interesse en grote bezorgdheid over de problemen waarvoor de Grootouders het opnemen, ons met zijn ambassadeurschap actief wil steunen. Hij bezorgde ons deze pregnante boodschap:

Toen ik vooraan de zestig was, vroeg een van mijn jonge kleinkinderen me bij het ontbijt: “Opa, wat wil jij later worden?
Ik vond dat ontwapenend en grappig, alsof je je op die leeftijd nog een toekomst moet banen. Maar, denkend aan mijn tien kleinkinderen, weet ik vandaag het antwoord: ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat.

Hartelijk welkom, Wim!


foto: © Norbert Maes

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .