Wivina DemeesterKleinkinderen_169

Wivina Demeester

Zeer bekend als politica voor CD&V. Ze werd in 1943 in Aalst geboren en werd in 1974 verkozen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Van november 1985 tot mei 1988 was ze staatssecretaris voor Volksgezondheid in de regeringen Martens VI en VII. Buiten de politiek heeft zich ingezet voor de opvang van mensen met een mentale handicap, o.a. door de oprichting van Monnikenheide, een dienstencentrum voor mensen met een mentale handicap. Ook zij wil ambassadeur voor Grootouders voor het Klimaat worden.

Waarom Ambassadeur ? We heten haar hartelijk welkom en laten haar aan het woord

“Ik ben een geëngageerde grootouder, bekommerd om de toekomst van mijn 6 kleinkinderen en bij uitbreiding bekommerd om de toekomstige generaties. Daarenboven ben ik altijd klimaatbewust geweest, weliswaar te oud om nog een ‘activiste’ te zijn. 

Mijn kleinkinderen wonen verspreid in deze wereld. Des te meer ben ik er mij van bewust dat het klimaatbeleid op internationaal, Europees en nationaal moet beheerd worden. Verantwoordelijke politici moeten een perspectief uitbouwen dat zowel Europees als internationaal kan gedragen worden. In eigen land moet resoluut gekozen worden voor die kleine en grotere maatregelen die bijdragen tot een meetbare verbetering van het klimaat: een slimme kilometerheffing, statiegeld op drankcontainers, het uitbreiden van het natuurareaal op de meest creatieve manier, …. “

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .