woord van het jaar AAXX

Woord van het jaar… Stem voor ‘klimaatspijbelaar’!

De Grootouders kiezen voor πŠπ‹πˆπŒπ€π€π“π’ππˆπ‰ππ„π‹π€π€π‘π’ als woord van het jaar.

Moedige jongeren verlieten de schoolbanken om iedereen te wijzen op de ernst van de klimaatcrisis.

De goegemeente was verwonderd, geshockeerd – ze werden bejubeld, maar ook grof geschoffeerd (als doemdenkers, stel je voor), zelfs bedreigd.

Maar zovele maanden later is bijna iedereen zich ervan bewust dat het nu tijd is om te handelen. Met het klimaat kan je immers niet onderhandelen.

De Grootouders steunden bosbrossers en klimaatspijbelaars vanaf dag één. Waarom hen dan géén cadeautje gunnen met een nominatie als ‘Woord van Jaar’? Een heel mooi eerbetoon is het zeker. Tegendraadse geuzennamen zijn in de geschiedenis trouwens een echte traditie!

Ben je het eens met deze keuze van de Grootouders voor het Klimaat? KLIK DOOR EN STEM!


Het woord van het jaar werd uiteindelijk ‘Winkelhieren’, ofwel bij lokale bedrijven en winkels kopen, een gewoonte die de Grootouders graag promoten. Het klopte daarmee onze favoriet ‘klimaatspijbelaar’ en duwde het ‘moordstrookje’ van de troon, dat vorig jaar het populairst was. ‘Klimaatspijbelaar‘ werd meer dan verdiend tweede, ‘egelwegel‘ – de doorgang in de heg tussen twee tuinen – werd derde.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .