Torfs

Wouter Torfs

Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, legt in ‘De ziel zit in een schoenendoos (2010) uit hoe gelukkige werknemers – en dat is een gedeelde verantwoordelijkheid van alle werknemers – ook voor gelukkige klanten zorgen. Sindsdien is het bedrijf al zeven keer op rij uitgeroepen tot Beste Werkgever van België. In juni 2019 won het in Stockholm zelfs de ‘Great Place to Work’ award voor ‘goed werkgeverschap en mensgerichte organisatiecultuur’ en werd zo ook beste werkgever van Europa.

Voor Torfs gaat het vooral om “een paradigmashift van het leiderschap”. “De nieuwe leider leidt vanuit waarden en integreert de ‘mannelijke’ dimensie – analyse, visie, daadkracht – met ‘vrouwelijke’ kwaliteiten – verbondenheid, intuïtie, de mens zien achter de werknemer. Hij inspireert en coacht in plaats van te controleren. De kracht komt van het team.”

Wouter Torfs laat de Grootouders voor het Klimaat weten: “Ik wil graag ambassadeur worden van Grootouders voor het Klimaat: jullie visie raakt mij en spreekt mij aan.”

“Ik ben dan nog wel geen grootouder maar ik hoop het vroeg of laat wél te worden! Als grootouder hebben wij een unieke positie: we hebben het levensperspectief dat ons toelaat om terug te kijken en we voelen doorheen onze kleinkinderen de verantwoordelijkheid en de hoop om vooruit te kijken en voor hen het beste te dromen!  De slogan dat de aarde ons niet toebehoort maar wel onze kinderen en kleinkinderen, wordt dan héél concreet en voelbaar.

Onze en vorige generaties werkten hard maar we putten de aarde en haar natuurlijke bronnen uit. We zijn niet ‘schuldig’ maar wel mee verantwoordelijk voor de klimaatopwarming. Nu zondermeer zwijgen zou schuldig verzuim zijn tegenover die kleinkinderen.

Om die reden ben ik met plezier en overtuiging Ambassadeur van ‘Grootouders voor het klimaat’. Wat een prachtig gebaar en wat een steun  in de rug van onze kinderen en kleinkinderen, al die grootouders die hun stem laten horen.

Onze generatie is het zonder meer aan moeder Aarde verplicht!’

Wouter Torfs, CEO Schoenen Torfs wouter@torfs.be  www.torfs.be          

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .