Nieuws over de kies2024-campagne van Grootouders voor het Klimaat
Nieuwsbrief van Grootouders voor het Klimaat over de campagne kies2024.be

Wint Grootouders voor het Klimaat de verkiezingen?

De winnaar van de verkiezingen, zeggen de media, is niet de partij of de groep met de meeste stemmen, maar met de grootste vooruitgang. In de atletiek is dat anders (meer atletiek verder in deze brief). Wist je dat de meeste mensen wereldwijd én bij ons, net als wij willen dat de overheid een gespierder klimaatbeleid gaat voeren? Meer mensen dan ooit én de meerderheid. Wie is dan de winnaar?

De verkiezingen zijn dit jaar uitzonderlijk belangrijk, vindt Grootouders voor het Klimaat. Daarom zullen we stemmen we alsof het leven van onze, en alle andere kleinkinderen ervan afhangt. De Grootouders halen daarvoor met hun kies2024.be-campagne alles uit de kast. Met dit verkiezingsbericht willen we je er meer over vertellen.

Je kent onze bladwijzer, toch?

Dat doet deugd, de positieve reacties die we ontvangen op onze bladwijzer. Hij wordt graag gekregen, graag uitgedeeld, hij is een prima aanleiding voor een goed gesprek en hij zet aan tot een positieve stem. Wil je hem zelf ook verspreiden? Bestel een pakje (gratis) bij mm.kies2024@gvhk.be.

Actie

Twee acties kun je alvast in je agenda zetten. Twee momenten waarop de Grootouders laten zien waarover we ons zorgen maken en hoe we de samenleving beter willen maken. We willen er de pers mee halen, zorg dus dat je erbij bent.

Vrijdag 31 mei om 12.00 uur aan het Europees Parlement in Brussel: fluitconcert met de Grootouders en de Grands-Parents. Op hetzelfde moment verzamelen oma’s en opa’s bij andere parlementen in Europa voor hún whistle blowing-event. Afspraak in je witte hesje vanaf 11.30 uur op het Luxemburgplein in Elsene (Brussel). Meer hierover in de Grootouders-agenda (en op kies2024.be of voor de internationale actie vote4future.eu)

Zaterdag 1 juni van 11 tot 13 in het Vrijbroekpark in Mechelen: de Grootouders warmen zich op voor de eindsprint naar de verkiezingen. In een ‘traagste estafette’ vertrouwen ze hun stembrief toe aan hun kleinkinderen. Je kunt samen met een kleinkind lopen (meld je aan via kies2024@gvhk.be), maar je kunt evengoed in je witte hesje toejuichen. En er valt nog meer te beleven. Meer hierover in de Grootouders-agenda (en op kies2024.be).

kies2024.be

Op onze campagnepagina kies2024.be vertellen we meer over de campagne, en tot aan de verkiezingen krijg je updates via deze nieuwsbrief.

Ons kies2024-team bereik je gemakkelijk via kies2024@gvhk.be. Ook bij onze lokale afdelingen kun je terecht via e-mail: Brugge, Tielt, Kortrijk, Gent, Waasland, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Mechelen, Kempen, Limburg. Ze zijn extra actief in deze verkiezingstijd.

Tot gauw!

mail: kies2024@gvhk.be
stapeltje bladwijzers kies2024
vzw Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 56, 2650 Mortsel
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online

grootoudersvoorhetklimaat.be