Grootouders voor het klimaat Grootouders voor het klimaat
Denk aan de kleinkinderen

Nu met juiste inschrijflink. Sorry.

 
Op welke schaal kunnen we de planetaire uitdagingen aanpakken? Webinar Eric Corijn 27 mei 2024
De klimaatcrisis slaat overal toe.
De natuur wordt erg op de proef gesteld door ondoordacht handelen van de mens. In een nooit gezien tempo verdwijnen allerlei soorten met wie we de planeet delen. Het web van het leven verliest veerkracht.

Eric Corijn prof. em. VUB en ambassadeur Grootouders voor het Klimaat gaat in op deze grote uitdagingen. In gesprek met Hugo Van Dienderen vraagt hij zich af op welk niveau deze problemen kunnen worden aangepakt: het mondiale, Europese, nationale, Vlaamse of lokale?

Webinar met Eric Corijn op maandag 27 mei: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.

Hier inschrijven

Als je inschrijft krijg je ten laatste op 26 mei de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Enkele dagen na deze webinar kan je de webinarpagina op onze website bezoeken. Dan vind je daar een link naar de webinar opname op ons Vimeokanaal. Je vindt onze webinars ook op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het Klimaat. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Hier inschrijven

Onze bladwijzer
We verspreiden hem via allerlei kanalen (zoals boekhandels en bibliotheken). Wil je helpen, vraag dan een stapeltje bij mm.kies2024@gvhk.be, dan zoeken we uit hoe we ze bij jou krijgen.

Volgende Webinar: Duurzaamheid 2.0: een verhaal van Hoop
De realiteit van de klimaatverandering is onmiskenbaar. Maar de verhalen over de klimaatcrisis roepen dikwijls gevoelens op van ontkenning, droefheid en, nog erger, hopeloosheid. Toch zijn er vele initiatieven die streven naar een betere wereld.
Webinar met Cathy Macharis VUB prof maandag 24 juni 11 - 12 u.

Meer info + inschrijven

Word lid van GvK

Door lid te worden maak je onze werking mogelijk.
Als je voor het eerst lid wordt voor minstens 25 €, krijg je als welkomstgeschenk een boek naar keuze:

ABC van het klimaat, verhalen over de klimaatcrisis én mensen, bedrijven en overheden steken de handen uit de mouwen. Co-voorzitter Hugo Van Dienderen schreef het met dochter Ilse en kleindochter Amber Paris.
Vernietiging en Herstel van waardevolle ecosystemen
Oeroude ecosystemen in Brazilië worden aangevallen, volkeren verjaagd, vermoord of vergiftigd. Dit alles vanwege de lucratieve monocultuur van soja richting Europa en China. Door GvK-ambassadeur Luc Vankrunkelsven.
Een wereld vol verdoken slavernij, eveneens van ambassadeur Luc Vankrunkelsven

Voor 10 € ben je lid zonder boek.
Het lidgeld geldt voor een jaar.

 
Hier kan je lid worden en eventueel een boek bestellen

Stuur deze brief door naar  geïnteresseerden

 
vzw Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 56, 2650 Mortsel
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement