Derde verkiezingsbericht over de kies2024-campagne van Grootouders voor het Klimaat
Derde verkiezingsbericht van Grootouders voor het Klimaat over de campagne kies2024.be

Morgen fris weer op

De Grootouders, u en wij en velen met ons, beseffen hoe belangrijk de verkiezingen van zondag wel zijn. Ze zullen mee onze toekomst bepalen en die van vele generaties na ons. Dat is niet niks. En het wordt ook niet simpel.

Maar er is hoop. Niemand ontkent nog de grote crisis waarin we zijn beland en de nood aan een gespierd klimaatbeleid. Het is een kans om respectvol samen te werken aan een warme (en zeker niet hete), duurzame, open samenleving die oog heeft voor de lange termijn: onze toekomst en die van onze nakomelingen.

Deze week

Dit weekend verscheen in de pers een opiniebijdrage van dertien van onze ambassadeurs, oud-politici uit het brede politieke spectrum. Ze roepen alle verkiezingskandidaten op om de systeemcrisis (klimaat, biodiversiteit, ongelijkheid, vervuiling...) helder in het debat op te nemen. U leest het hier op de Grootouders-website.

In onze regionale afdelingen blijven Grootouders zich uit de naad werken om, bladwijzer in de hand, zoveel mogelijk mensen aan te spreken. 

Vorige vrijdag floten Grootouders in grote Europese steden om de vooruitgang die Europa de voorbije jaren boekte, niet kortzichtig te laten verwateren. Wij stonden aan het Europees Parlement in Brussel. Wie er niet bij was, kan het op onze website lezen.

Op onze sociale media blijven we materiaal plaatsen, onder meer (nieuw!) enkele ambassadeursposters in het format van de "ik-verdien-meer"-campagne. Deel ze. Steun de campagne. Blijf en durf erover spreken.

De campagne loopt door

Bladwijzers bestellen heeft nu niet veel zin meer, maar ze verdelen blijft nuttig om mensen warm te maken om positief te stemmen.

kies2024.be

We willen dat iedereen bij deze verkiezingen wint. Wie het goed heeft en wie het minder goed gaat, bij ons en in deze ingewikkelde wereld, wie nu leeft en wie na ons zal leven.

Daarom voeren de Grootouders hun verkiezingscampagne. Op kies2024.be lees je er meer over en tot aan de verkiezingen krijg je updates via deze nieuwsbrief.

Ons kies2024-team bereik je gemakkelijk via kies2024@gvhk.be. Ook bij onze lokale afdelingen kun je terecht via e-mail: Brugge, Tielt, Kortrijk, Gent, Waasland, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Mechelen, Kempen, Limburg. Ze zijn extra actief in deze verkiezingstijd.

Tot gauw!

mail: kies2024@gvhk.be
campagnebeeld kies2024.be
vzw Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 56, 2650 Mortsel
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online

grootoudersvoorhetklimaat.be