GvK logo

Beste klimaatgrootouder,

Samen met onze Franstalige zusterorganisatie organiseerden de Grootouders vorige week een fluitconcert aan het Europees Parlement. Om stipt 12.00 uur bliezen we een fluitprotest om de Europese parlementsleden eraan te herinneren dat we in de volgende legislatuur een versterkte Green Deal nodig hebben, niet een afgezwakte.

Als Grootouders vinden we die Green Deal – het Europees antwoord op de klimaatverandering en de aantasting van het milieu – een erg belangrijk instrument om het welzijn van onze kinderen en kleinkinderen te waarborgen. Naast onder meer de internationale Klimaatakkoorden, is die Green Deal immers richtinggevend voor het nationale en lokale beleid. Dat wordt met name door vele politici slechts met mondjesmaat toegegeven: het beleidswerk en de wetgeving van de Europese Unie zet voor veel kwesties de lijnen uit waarbinnen nationaal beleid moet gestalte krijgen en dat geldt zeker voor natuur en milieu.

Tegelijk kwamen in andere Europese steden leden van European Grandparents for Climate (EGC) op straat. Grootouderverenigingen in Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Finland betoogden voor hun parlement met hún whistle-blowingmoment als onderdeel van onze Europese vote4future campagne. Het werd een succesvolle eerste gezamenlijke actie van EGC en het markeert een nieuwe stap in de ontwikkeling van onze beweging.

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

newsletter_hdr_agenda

newsletter_hdr_acties

newsletter_hdr_klimaatnieuws

newsletter_hdr_tenslotte

vzw Grootouders voor het klimaat
Kerkstraat 56, 2650 Mortsel
Uitschrijven   |   Beheer je abonnement