Vorig jaar was er heel wat te doen over de Europese natuurherstelwet. Doordat Oostenrijk op het laatst voor stemde, haalde het voorstel een meerderheid. België onthield zich wegens het verzet van Vlaanderen. Toenmalig premier De Croo pleitte voor de pauzeknop. Het spreekt dat natuurherstel gunstig is voor plant en dier, voor de biodiversiteit.
Maar zijn er ook voordelen voor de mens? Dat wilden Natuurpunt en het WWF weten. Ze bestelden een studie bij het VITO, het Vlaams Instituut Technologisch Onderzoek. Het VITO onderzocht wat het natuurherstel in de Demerbroeken, in de buurt van Diest, opbracht voor de samenleving. Wat is het jaarlijks financieel rendement van de investering over een periode van 100 jaar? Helpt natuurherstel in de strijd tegen de klimaatcrisis?

Reine Spiessens licht de zeer markante resultaten van deze studie toe. Ze is beleidsmedewerker van het WWF voor biodiversiteit. Eerder vertegenwoordigde ze als vrijwilliger de belangen van Vlaamse kinderen en jongeren bij de Verenigde Naties. Ze is bioloog van opleiding.
Webinar met Reine Spiessens op maandag 31 maart: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u. Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 30 maart de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig gerust je netwerk.
Enkele dagen na deze webinar kan je de webinarpagina op onze website bezoeken. Dan vind je daar een link naar de webinar opname op ons Vimeokanaal. Je vindt onze webinars ook op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het Klimaat. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren… Hier inschrijven
Volgende webinar: Eetbossen in de strijd tegen de klimaatcrisis, Hilde EylenboschF De doorsnee landbouw is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de broeikasgasemissies in Vlaanderen. Piet Moerman en Hilde Eylenbosch bestudeerden alternatieven en gingen aan de slag. Hilde Eylenbosch brengt het verhaal op maandag 14 april 11-12u. Hier meer en inschrijven.
Steun GvK
Door lid en/of donateur te worden maak je onze werking mogelijk. Het lidgeld van 10 € geldt voor een jaar. Word lid En/of word donateur. Vanaf 40 € krijg je een fiscaal attest.
|