IMG_20220325_135619 AABB

Youth for Climate én Grootouders op de been voor ‘People, Not Profit’!

Nu de coronabarometer in het geel staat, klapte Youth for Climate na twee jaren de lesboeken dicht en trok terug de straat op voor een nieuwe Global Climate Strike. Dat deden ze in Brussel en in vele steden elders ter wereld. Dit keer met de slogan ‘People, Not Profit’.

Met een kleine tweeduizend waren ze naar Brussel gekomen, de jongeren die al drie jaar spijbelen voor ingrijpende maatregelen tegen de klimaatopwarming. Het was een geëngageerde en enthousiaste groep, al klonk er bij een aantal deelnemers toch wel boosheid: “Wij komen al drie jaar op straat, maar we zien geen enkele verandering. We horen enkel wat mooie woorden bij onze politici en dat is het.” De mars werd gesteund door Amnesty International, studentenvereniging Comac, Jong Groen en Oxfam Solidariteit.

Ook ‘Grootouders voor het klimaat’ en haar Franstalige evenknie ‘Grands-Parents pour le Climat’ waren met ruim 60 mensen aanwezig. Bij het vertrek van de betoging vatten de Grootouders als vanouds post op de trappen bij het standbeeld van koning Albert I om de jongeren aan te moedigen die spijbelden voor zo’n belangrijke zaak als de klimaatverstoring. Vervolgens sloten zij achteraan aan en wandelden mee. Aan het Zuidstation werd de klimaatmars met enkele toespraakjes ontbonden.

Alle foto’s © GvhK

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .